Det startede med sure tæer...

Anita Sig Larsen importerer kul fra Thailand

Anita Sig Larsen importerer kul fra Thailand, som blandt andet kan tage den sure lugt af fodsved.
Artikel i Holstebro Dagblad lørdag den 21. marts 2009
Af Rikke Kjær Haukrogh
riks@bergske.dk


Sådan startede det

HOLSTEBRO: Nogle har fodvorter, andre lider af skæl i hovedbunden, mange har tør hud. Anita Sig Larsen er ked af, at hendes tæer, sko og støvler lugter surt. Eller rettere sagt gjorde. For efter at den 36-årige kvinde er begyndt at bruge små poser med aktivt kul i sit fodtøj, er den sure lugt forsvundet.
»Det er helt fantastisk. Det virker. Mine sko og støvler lugter nu af læder igen i stedet for sure tæer. Jeg havde prøvet alverdens ting mod sure tæer, men intet hjalp,« griner Anita.
Det var en bekendt, der tog et par poser kul med hjem til hende fra Thailand. Herefter tog Anita kontakt til producenten i landet, der mest er kendt for lange hvide sandstrande, munke klædt i orange dragter og lækker mad.
»Jeg spurgte, hvordan kullet virkede. Og Lipda, som producerer kullet, forklarede mig om produktionen og virkningen. Langsomt begyndte tanken at tage form om at sælge det her i Danmark til andre i samme situation som mig,« uddyber Anita.
Hun satte sig på en flyver med retning mod Thailand, og inden ugen var gået, havde Anita en aftale i stand med producenten om at levere flere forskellige produkter til salg i Danmark. Både dem lavet af kul, men også hudplejeprodukter med træeddike - et overskudsprodukt fra kulbrændingen.
»Det var en meget spændende uge. Jeg blev modtaget med åbne arme, og jeg har fået en ny familie i Thailand,« slår Anita fast.  
I dag står kul- og træeddike-produkterne stablet op i familiens redskabsskur ved huset i Holstebro. Men også indendøre fylder de specielle produkter. Kontoret er fyldt til randen, og sågar det lille gæstetoilet er proppet med kul og kropsplejeprodukter til det nystartede forretningseventyr »House of Coal«.
»Vi håber på at kunne vælte en væg mellem kontoret og skuret, så vi kan få et lidt større rum til varerne. Kommunen har nemlig godkendt, at vi må drive firmaet fra privaten,« forklarer Anita.
Produkterne sælges via nettet og indtil videre i enkelte butikker i Vestjylland.
»Jeg vil gerne have mine produkter ud i flere forretninger,« understreger Anita.
Hun vil ikke ud med hvor mange penge, hun indtil videre har investeret i projektet, kun at der er taget lån i huset, og at forretningen ligeså stille begynder at gå fremad - samtidig med, at hun passer sit job hos Tang Biler i Holstebro.
»Jeg har solgt flot i 2008 taget i betragtning af, at det er en ny måde at bruge kul på. Mange mennesker er skeptiske, selv om det allerede bruges i for eksempel masker til brandmænd og i aircondition-anlæg. Så det er meget mund til mund metoden, disse varer skal markedsføres og sælges på. Jeg har haft en del salg her i Holstebro, men har også fået bestillinger fra Århus, Odense, København og mange andre byer,« siger Anita.

Aktivt kul virker ikke kun mod sure tæer..

HOLSTEBRO: Aktivt kul virker ikke kun mod sure tæer. Indehaver af House of Coal, Anita Sig Larsen forsikrer, at det også virker mod mange andre ubehagelige lugte.
»En af mine kunder købte en kulpude til bilen, fordi hans barn havde kastet op i bilen. Og en kunde fordi hun havde væltet en liter mælk i sin bil. Dagen efter var lugten af både opkast og sur mælk væk. Men kullet kan også bruges til at tage lugten af »sommerhus« eller indelukket campingvogn. Den lille kulpude er også med stor succes blevet brugt til at tage den »søde« lugt ved bleskift af babyer,« fortæller Anita.
Selv bruger hun også puden til at tage den indelukkede luft i stuen og i soveværelset.
»Det giver en bedre søvn og et bedre miljø i boligen. Når jeg slår dørene op til vores stue om morgenen, lugter her friskt og rart og ikke indelukket som før. Jeg har også lidt kul stående ved siden af komfuret til at tage lugten af mados. Det virker,« påstår Anita.  
Kullet tager lugten ved at opsuge kondens i luften.
»Derfor kan man også mærke på eksempelvis en kulpude, at den bliver tungere og tungere med tiden. Hver 14. dag er det en god idé at lægge den til tørre ude i solen eller på et gulv med varme i. Så bliver den let igen, fordi vandet fordamper.«
House of Coals kul-produkter bliver lavet af brændt bambus.
»Det brænder til kul i en ovn i syv til 10 dage ved over 1000 grader. Det er det, der gør, at det får absorberingsevnen. Mens det fordamper til kul afgiver det kondens - også kaldet træeddike. Det bruges til kropsplejeprodukter,« forklarer Anita.


Fakta

Aktivt kul har været brugt i Østen siden 1300-tallet.
House og Coals kul fremstilles af bambustræer i det nordøstlige Thailand.
Produktionen foregår i en håndbygget ovn, hvor temperaturerne når op på 1000 grader. Den høje temperatur resulterer i et utal af åbne porer, som giver kullet en helt unik absorberingsevne, blandt andet til at fjerne lugt og fugt.
Porerne i kullet kan sammenlignes med en klud, der suger væske op. Men hvor kluden suger, og det opsugede vrides og frigives, binder kullet partikler inde i porestrukturen.
Kul er et 100 procent naturligt og organisk produkt.
Aktivt kul bruges allerede i dag i støvmasker, aircondition, filtre i vandværker forbindinger til brandsår etc.

Indkøbskurv
0 varer i kurven
DKK 0,00
House of Coal ApS   |   Ligustervej 47   |   8600 Silkeborg   |   +45 51 31 64 22   |   CVR: 35378898   |   info@houseofcoal.dk