Artikler

Læs artiklen i sund-forskning om ”Sure tæer og aktivt kul”

Historien om House of Coal

Af Kristine Bindslev

”Jeg havde prøvet alverdens ting mod sure tæer, men intet hjalp,” fortæller Anita Sig Larsen. Den dag, Anita mødte aktivt kul, fik hendes liv nye fødder at gå på. Historien om kulprodukterne fra House of Coal startede nemlig med et par sure tæer og stinkende sko, som var både skæmmende og irriterende. Anita havde prøvet alt. Forgæves. Men så en dag kom en af hendes bekendte hjem fra en Thailand-tur med et par skopuder. Puderne var lavet af aktivt kul og vupti. Slut med dårlig lugt fra fødder og sko. Med velduftende fodtøj var nysgerrigheden vakt.

Ren besked om aktivt kul
Anita måtte vide mere om det aktive kul, der både neutraliserede fugten og lugten. Så hun tog af sted mod de eksotiske strandes land, og i Nordøst ! ailand møder hun den lokale thailandske familie, som står for produktionen af kul-produkterne. De fortæller hende både om fremstillingen og virkningen af aktivt kul. De mange muligheder for at skabe et bedre indeklima lyser om kap med den varme thailandske sol. Med den klare blå luft omkring sig i flyveren på vej hjem træffer Anita en beslutning.

Bedre indeklima og bæredygtigt skovbrug Danskerne skal have aktivt kul i deres hjem i kampen mod stegeos i køkkenet, babygylp, sure cigarer, indelukkede sommerhuse, bleskift og opkast. Sådan tænker Anita. Og hendes mål er realistisk. Ingen lugt er for skarp for kullet, som binder lugt- og fugtpartikler i sine utallige porer. “Det er som en klud, der suger alt væsken op, bortset fra at her er det både fugten og lugten, der opsuges af kullet,” fortæller Anita. Fra hun lander, går der en uge, så er samarbejdet med den thailandske familie på plads. Heldigvis passer Anitas krav om bæredygtighed og etiske arbejdsforhold som skopuder i en sko i forhold til den thailandske families. De har været en tur i Japan for at lære den mest hensigtsmæssige og optimale produktionsform.

Store stenovne og stor akkuratesse I Japan har den thailandske familie erfaret, at temperaturen og antallet af dage i stenovn er afgørende for kvaliteten af kullet. Men før kullet bliver til kul, starter det som et bambus-frø i jorden. 4 år senere står bambussen 4 meter høj og er klar til at blive høstet. Bambussen lægges i stenovne med en konstant temperatur på 1000 grader i præcis 30 dage.
Den høje temperatur resulterer i et utal af åbne porer, som giver kullet den store absorberingsevne.

”Jeg drømmer om, at alle får øjnene op for aktivt kuls egenskaber. Bedre søvn, bedre luft og bedre vejrtrækning. Og slut med sure tæer. Når jeg slår dørene op til vores stue om morgenen, lugter her friskt og rart og ikke indelukket som før. Og i køkkenet står lidt kul ved siden af komfuret, som ganske enkelt ”tørrer” madosen op”, siger Anita. Historien om sure tæer endte som historien om glad leverandør af bedre og sund luft.

Aktivt kul har været brugt i Østen siden 1300-tallet. Måske kender du allerede aktivt kul fra din drikkedunk eller ved, at man på hospitaler bruger aktivt kul indvortes som udrensning og ved svære infektioner eller på brandsår. Industrien bruger flittigt aktivt kul i fx støvmaskiner, aircondition, filfre i vandværker. Inden for de næste to år, vil Miele have aktivt kul i alle deres støvsugere.

Røglugt?

Lad granuleret kul fjerne lugten - Den mest diskrete form for lugtfjerner.
Aktivt kul absorberer røglugten på en nem og effektiv måde.
Lav evt. en dekoration som vist på billedet.

Bliv røglugten kvit - køb det aktive kul her

Lugtgener?

Vidste du at:
- bambuskul har en eminent evne til at fjerne lugt og rense luften.
- bambuskul bruges i biler, aircondition, gasmasker til absorbering af urenheder i luften.
- bambuskul fra House of Coal er virksomme i ca. 2 år efter udpakning.
- bambuskul kan efter endt effekt bruges som mineraltilskud til planter – ”Back to nature”.
- bambuskul fra House of Coal er et 100% organisk og miljøvenligt produkt fra Thailand
- bambuskul er baseret på et naturfænomen der kaldes adsorption, en partikels evne til at fastholde partikler på sin ydre og indre overflade.

Læs om kundernes erfaringer:læs mere her

Lugt i køleskab?

Bind et bånd om 100g kulstave og læg dem ind i køleskabet, luften renses meget effektivt og du bevarer et friskt miljø i køleskabet.
Dårlig lugt i køleskab - køb kulstave til formålet

Årets stand 2011

Lørdag den 17. september fik House of Coal prisen for Årets stand på Helsam Messen 2011.  

Læs indlægget fra Rebecca Perssons

læs mere her.

Dårlig lugt og fugt i dansesko?

Dårlig lugt og fugt i dansesko er ofte et problem, da sveden fra fødderne sætter sig i skoene eller sandalerne.
Du kan afhjælpe problemet med kulpuder, da kulpuder absorberer meget effektivt lugt og fugt fra sko.
Efter dansen lægger du blot kulpuderne i danseskoene eller sandalerne, og næste gang du skal have dem på, er både lugt og fugt væk.
Du får et bedre miljø i skoene, og sålen får en længere holdbarhed.

Trækullet i kulpuderne er et 100% naturprodukt uden nogen form for kemikalier.
Red dine dansesko - køb kulpuderne her

Sur lugt i børnesko eller støvler?

Disse unikke kulpuder er nemme at lægge i fodtøjet.
Kulpuderne absorberer effektivt lugt og fugt.
Fjern dårlig lugt i børnesko eller støvler - køb kulpuderne her

Gadget - Organisk mode


Vores Børn og Junior

Hvis du vil have et sundt indeklima og noget pænt at kigge på, kan du stille et par dekorative bambusstave i kul op i dit hjem.
Kulstavene er et 100% organisk produkt, som er virksomt i ca. to år, hvorefter det kan bruges i potteplanter som et mineraltilskud. 7-9 stykker dækker et område på ca. 10-15 kvm.
Kulstavene er også effektive på badeværelset eller i køkkenet hvor maden tilberedes.
Kilde: Vores Børn 11/2009

I FORM har testet kulpuderne til løbesko

Testen konkluderer at kulpuder fra House of Coal fjerner svedlugt fra dine sko.

Der er ikke noget som en ny lædertaske!

Ønsker du at bevare duften af ægte læder, eller har du en lædertaske, som du ønsker skal dufte af læder igen, så invester i disse unikke kulpuder fra House of Coal!
De kan også med rigtig god effekt bruges til tasker med uønsket lugt.
Der er 3 stk. i en pose.
Fjern dårlig lugt i taske - køb kulpuder til formålet
Indkøbskurv
0 varer i kurven
DKK 0,00
House of Coal   |   Drewsensvej 58   |   8600 Silkeborg   |   +45 26 34 31 18   |   CVR: 30576098   |   info@houseofcoal.dk