Håndlavede puder - produceret på en helt unik måde.

Håndlavede puder - produceret på en helt unik måde.

Processen trin for trin.

Kullene har været gennem en reduceret forbrænding på over en måned, hvilket vil sige, at kullene ikke har været i direkte kontakt med ilden, og det kræver stor overvågning.
Alt kul bliver kontrolleret inden det bruges, og de sikrer sig at kullet har fået den korrekte temperatur på 1000 grader. Den høje temperatur resulterer i et utal af åbne porer, som giver denne form for kul en helt unik absorberingsevne, som blandt andet kan fjerne lugt og fugt - et naturfænomen der kaldes en adsorption, hvilket vil sige en partikels evne til at fastholde sig på ydersiden af et materiale.

Bambus er den hurtigst voksende plante på jorden og det tager kun 4 år at blive så stor, at den kan skoves fra samme stamme. Derfor er bambus mere miljøvenlig og bæredygtig end meget træ.

Idéen til at fremstille denne form for kul opstod, da familien opdagede hvor meget træ, der blev kasseret i papirproduktionen. Ud fra et ønske om, at kunne bruge alt fra naturens materiale, valgte de at studere denne specielle brændingsproces i Japan og i Kina, og det lykkes at fremstille både kul og træeddike af meget høj kvalitet og på en meget miljøvenlig måde.


Efter 30 dage

Du kan sammenligne ovnen på størrelse med et skur herhjemme i Danmark, som er bygget op af mursten.
Efter de har lagt bambussen ind i ovnen, og tændt op forrest i ovnen, murer de ovnen helt tæt, og luften kommer over 1000 grader de næste 30 dage. Hver dag kontrolleres det, at der er en korrekt temperatur.
Efter de 30 dage bankes der hul, og kullet tages ud og sorteres. Det kan ses på kul, om det har fået den helt rigtige varme. Almindelig grillkul bliver typisk brændt ved ca. 400 til 600 grader.

Så er kullet klar til blandt andet puder

Nu er kullet så sorteret og er klar til at blive brugt til puder.
Pigerne på gården har deres egen systue, hvor de hygger sig med at sy, og stolt viser deres puder frem.

Der er mange fordele ved denne fremstillings metode

Denne fremstillings metode resulterer nemlig i et utal af åbne porer, som giver denne form for kul en helt unik absorberingsevne, som blandt andet kan fjerne lugt og fugt - et naturfænomen der kaldes en adsorption, hvilket vil sige en partikels evne til at fastholde partikler på sin ydre og indre overflade.

House of Coals kul er 100 % organisk og kemikaliefrit.

Køb kulpuder online her

Indkøbskurv
0 varer i kurven
DKK 0,00
Relaterede varer
Wellnesspude  small 300g
House of Coal   |   Drewsensvej 58   |   8600 Silkeborg   |   +45 26 34 31 18   |   CVR: 30576098   |   info@houseofcoal.dk